MULTIFOCALE GLAZEN

Wat is een multifocaal brillenglas?

Een multifocaal brillenglas is een lensgeometrie die de correctie van ouderdomsverziendheid mogelijk maakt.
Presbyopie is een natuurlijke “veroudering” van het oog die bij alle mensen optreedt rond de leeftijd van 40 jaar, en die leidt tot moeilijkheden bij het lezen: het zicht van dichtbij wordt wazig.

Bij aanwezigheid van een ander visusdefect, zoals bijziendheid, verziendheid, astigmatisme, compenseert deze optische oplossing al deze visusdefecten.

Het principe bestaat erin om met één enkel brillenglas alle krachten te verkrijgen die nodig zijn voor de correctie van verzicht naar dichtbijzicht, waarbij alle tussenliggende zichtafstanden worden doorlopen.
Dit wordt mogelijk gemaakt door een zachte en progressieve toename van de sterkte van het brillenglas tussen de boven- en onderkant van het glas: vandaar de naam “multifocaal brillenglas”.
De overgang van de ene gezichtsafstand naar de andere is natuurlijk, vloeiend en naadloos.
Er is een ruime keuze aan multifocale brillenglazen, en een scala aan prijzen die soms moeilijk te begrijpen zijn.

Wat de technologie betreft, maken verschillende parameters en verschillende graden van fabricage-expertise het mogelijk verschillende niveaus van visueel comfort te genereren. Het is de prestatie van elk van deze criteria die het verschil maakt tussen het ene product en het andere.

Bij Bema AudiOptic heeft u 2 maanden aanpassingsgarantie op uw multifocale glazen.

AudiOptic

DEGRESSIEF

Wat is een degressieve lens?

Dit type brillenglas heeft hetzelfde principe als een multifocaal brillenglas, behalve dat er geen zicht op afstand is, dit type brillenglas biedt een breder gezichtsveld, waardoor u zowel op middellange afstand als van dichtbij kunt zien. Met multifocale brillenglazen kunt u dus in een goede houding en met een natuurlijke hoofdhouding naar uw computerscherm kijken. Er zijn verschillende versies van deze brillenglazen verkrijgbaar om u een nauwkeurig zicht te geven, afhankelijk van uw werkomgeving.

Bij Zeiss, bijvoorbeeld, zijn degressieve lenzen verkrijgbaar met 3 maximale tussenafstanden:

De BOOCK: deze leesbril biedt helder zicht tot 100 cm.
De NEAR: deze geoptimaliseerde leesbril biedt helder zicht tot 200 cm.
De ROOM: dit multifocaal brillenglas voor binnen biedt helder zicht tot 400 cm.

Bij Bema AudiOptic heeft u 2 maanden aanpassingsgarantie op uw multifocale glazen.

UNIFOCALE LENZEN

Wat is een unifocale lens?

Dit brillenglas heeft een “single focus”, vandaar de term unifocaal, het optisch systeem heeft dan een enkel correctievermogen. Het wordt gebruikt om de belangrijkste visuele defecten te compenseren, zoals bijziendheid, astigmatisme, verziendheid, of alleen het dichtbij zicht van een presbyope persoon (of alleen hun verzicht).

AudiOptic
AudiOptic

BLAUW LICHT

Voor- en nadelen:

Hoeveel blauw licht hebben we nodig? Wanneer en hoe kunnen wij ons beschermen tegen de schadelijke gevolgen?

Het licht dat het menselijk oog bereikt en doordringt, wordt verdeeld in een lichtspectrum dat de golflengten van ongeveer 380 tot 780 nm bestrijkt en een niet-zichtbaar spectrum dat straling omvat van het ultraviolet (UV-licht) tot het infrarood (IR-licht).

Deskundigen zijn er zich al enige tijd van bewust dat UV-straling biologische weefsels zoals onze huid en ogen kan beschadigen. Om dit tegen te gaan, gebruiken we meestal zonbescherming zoals zonnebrandcrème of een zonnebril. Zichtbaar blauw-violet licht kan ook schade toebrengen aan onze ogen Hoewel blauw-violet licht een lagere energie heeft dan ultraviolet licht, wordt het nauwelijks gefilterd wanneer het door het oog gaat en het netvlies bereikt. In vergelijking daarmee wordt ultraviolet licht bijna volledig geabsorbeerd door de voorkant van het oog. Minder dan 5% bereikt het netvlies.

Het blauwe lichtveld tussen 380 en 500 nm wordt ook wel hoog energetisch zichtbaar licht (HEV) genoemd. Met name de ultraviolette golflengten tussen 380 en 440 nm worden als zeer kritisch beschouwd en als een van de mogelijke oorzaken van photoretinitis, d.w.z. netvliesbeschadiging, veroorzaakt door invallend hoogenergetisch licht.

Licht helpt ons niet alleen zien. Het beïnvloedt niet alleen ons algemeen welzijn, maar is ook een belangrijk middel om onze biologische klok te reguleren. Licht beïnvloedt onze slaap, concentratie, productiviteit, dynamiek en gezondheid.

Wetenschappelijke studies hebben aangetoond dat licht een biologisch effect heeft op ons lichaam. Ultraviolet licht, bijvoorbeeld, beïnvloedt de productie van vitaminen. Blootstelling aan fel licht, en in het bijzonder blauw licht, beïnvloedt ons hormonale evenwicht. De hormonen in het lichaam regelen hoe een persoon zich voelt en hoe zijn slaap-waakcyclus verloopt. Overdag is het blauwe licht relatief hoog, terwijl het ’s avonds veel lager is.

Als het buiten erg licht is, geeft het lichaam serotonine af, ook wel het ‘gelukshormoon’ genoemd, en cortisol, het stresshormoon. Deze twee hormonen maken dat we ons dynamisch en actief voelen. Melatonine daarentegen wordt beschouwd als het slaaphormoon, omdat het ons moe doet voelen en ons helpt gezond te slapen als het donker is.

Licht, vooral blauw licht, dat het netvlies bereikt, beïnvloedt ook ons psychologisch welzijn. Daarom wordt lichttherapie met succes gebruikt om winterdepressie en slapeloosheid te behandelen. Maar, zoals vaak het geval is, moet de regel van matiging worden toegepast. Overmatige blootstelling aan licht houdt ook bepaalde risico’s in en kan zelfs schadelijk zijn.

Te veel ultraviolet en blauwviolet licht kan het oog beschadigen. Naast pijnlijke ontstekingen van het bindvlies en het hoornvlies kan het ook de ooglens beschadigen (b.v. cataract) en in het bijzonder het netvlies (maculadegeneratie).

Het dragen van een zonnebril met volledige UV-bescherming is van essentieel belang bij fel zonlicht en in situaties met extreme schittering (bv. op het water, op besneeuwde berghellingen).

Nieuwe lichtbronnen” zoals LED’s, xenonverlichting, spaarlampen en verlichting van beeldschermen zijn ontworpen om ons leven beter en gemakkelijker te maken. Ze geven echter te veel blauw licht af in vergelijking met onze oude gloeilampen. Het lichtspectrum betekent dat we aan aanzienlijk meer blauw licht worden blootgesteld dan vroeger. Wat voor effect heeft dit op ons gezichtsvermogen?

Wist u dat als we op een bewolkte dag een uur buiten zijn, onze ogen tot 30 keer meer aan blauw licht worden blootgesteld dan wanneer we een uur voor een scherm zitten?

Het lijkt misschien dat heldere brillenglazen geen UV-bescherming nodig hebben als ze hoofdzakelijk binnenshuis worden gedragen. Het is mogelijk om heldere brillenglazen te hebben met een blauwlichtfilter zoals de DuraVision® Blue Protect coating van ZEISS. Maar waarom?

Lichtbronnen of beeldschermen veroorzaken blauwe straling die bij sommige mensen ongemak of vermoeide ogen kan veroorzaken. Voor deze mensen kan een blauwfilter een scherper zicht opleveren: de golflengten van het zichtbare licht worden door het hoornvlies en de lens op verschillende manieren gebroken, zodat ze niet allemaal hetzelfde brandpunt op het netvlies raken. Sommige mensen zijn hieraan gewend. Zij merken dat het gemakkelijker is om rood duidelijk te zien op een afstand en blauw duidelijk op een afstand, of dat het vermoeiender is om te focussen op rode, groene en blauwe lijnen dan op lijnen die allemaal dezelfde of een gelijkaardige kleur hebben.

Andere mensen vinden dat lichtbronnen die veel blauw licht uitstralen, hen ’s nachts rustelozer maken. Wanneer wij ons in een donkere kamer bevinden of buiten in de schemering of om middernacht, gaan onze ogen op een andere manier kijken. Bij weinig licht schakelt het oog over van zijn gevoeligheid voor groen naar het hoogenergetische blauwe spectrum. Met andere woorden, we nemen blauw licht intenser waar, waardoor we de indruk kunnen krijgen dat het meer verblindt. Dit effect is bekend bij bestuurders die al verblind zijn door de koplampen van voertuigen met moderne xenon- of LED-lampen. Brillenglazen met een blauwlichtfilter kunnen in deze situaties voor comfortabeler zicht zorgen.

DuraVision® BlueProtect coating wordt aangebracht als een extra laag op heldere glazen. Het biedt de voordelen van een klassieke ZEISS DuraVision® Premium coating, die maximale weerstand combineert met reinigingsgemak. De BlueProtect coating bevat ook een filter dat blauw licht in het spectrale bereik van 380 tot ca. 450 nm dempt. Dit zorgt voor meer visueel comfort voor mensen die zich willen beschermen tegen blauw licht tijdens activiteiten binnenshuis, maar ook willen genieten van de gunstige effecten van blauw licht in het bereik van ca. 450 tot 500 nm! Lenzen met DuraVision® BlueProtect-coating kunnen de hele dag worden gebruikt, tenzij u uw zonnebril wilt dragen voor buitenactiviteiten of PhotoFusion-lenzen wilt gebruiken die UV-bescherming bieden.

Tablets, smartphones en andere digitale schermen veranderen niet alleen het spectrum van het licht waaraan we worden blootgesteld, ze veranderen ook ons kijkgedrag. Het is waar dat we meer tijd besteden aan het bekijken van dingen “van dichtbij” dan we vroeger deden. Dit komt vaak doordat het achtergrondlicht te zwak is. Dit is een probleem voor kinderen: “schoolbijziendheid” verwijst naar het toenemende aantal kinderen dat aan bijziendheid lijdt zodra zij naar school gaan.

Als we niet genoeg tijd besteden aan het kijken in de verte, krijgen onze ogen weinig gelegenheid om te rusten en “leren” we in feite ons vermogen om ons snel aan te passen aan verschillende afstanden. We moeten meer naar dingen kijken. Dit leidt tot digitale vermoeide ogen. Bovendien knipperen we minder wanneer we naar digitale apparaten staren, zodat ons hoornvlies minder vaak door traanvocht wordt bevochtigd. Dit resulteert in vermoeide, gespannen ogen. In het ergste geval kan ons zicht aangetast worden.

ONS ADVIES :

wij raden u aan uw ogen te ontlasten door vaak weg te kijken, ook als u op uw laptop, tablet of smartphone werkt. Zorg ervoor dat uw ogen aan voldoende licht worden blootgesteld en dat ze goed beschermd zijn tegen overmatig UV- en blauwviolet licht.

AudiOptic

LENZEN

Tegenwoordig zijn er vele soorten contactlenzen voor alle behoeften en levensstijlen. Wij zullen u helpen de lenzen te kiezen die voor u geschikt zijn. Wij geven u persoonlijk advies en beschikken in onze winkel over de nieuwste technologie.

Lees meer over de verschillende soorten contactlenzen die wij aanbieden:

Deze bijzonder zachte wegwerplenzen worden slechts één keer gedragen en zijn dus ideaal voor tijdelijk gebruik, zoals bij het sporten.

Deze lenzen bieden ook een optimaal niveau van hygiëne. Ze hoeven niet te worden gereinigd of gedesinfecteerd, en u hoeft ze niet te verzorgen of op te slaan.

Wij vertegenwoordigen alle merken van daglenzen.

Maandlenzen kunnen tot vier weken gebruikt worden en door hun hoge zuurstofdoorlaatbaarheid kunnen sommige van deze lenzen 24 uur onafgebroken gedragen worden.

Dit betekent elke morgen helder zicht zodra u uw ogen opent.

Andere voordelen voor u:
Omdat deze lenzen zo kort worden gedragen, kunnen ze bijna niet vuil worden en behouden ze hun soepelheid naarmate uw gezichtsvermogen verandert.

Wij vertegenwoordigen alle merken van maandlenzen.

Wil je je look veranderen? Heb je al aan gekleurde lenzen gedacht? Voor dagelijks gebruik of gewoon voor een avondje uit zijn ze een echt modeaccessoire waarmee u uw blik kunt verfraaien of de kleur van uw ogen radicaal kunt veranderen. Gekleurde brillenglazen zijn voor iedereen toegankelijk, want ze bestaan met of zonder correctie. Ze kunnen worden gebruikt door iedereen die de kleur van zijn ogen wil veranderen of zijn blik wil intensiveren.

Gekleurde brillenglazen versmelten met uw ogen, zodat het resultaat met het blote oog bijna niet waarneembaar is. De resulterende kleur zal uniek zijn, net als de kleur van uw ogen. Daarom zal, als u precies dezelfde lenzen koopt als iemand die u kent, het resultaat bij hem niet noodzakelijk hetzelfde zijn als bij u.

FRAME

Het frame is een bepalend element in de keten van uw uitrusting, daarom werken wij samen met verschillende leveranciers om een ruime keuze te hebben uit modellen van grote merken op de markt tegen alle prijzen die aan alle stijlen zullen voldoen.

Onze merken: RAY BAN, ESPRIT, CARRERA, VOGUE, EMPORIO ARMANI, DOLCE GABANA, KINTO, RALPH LAUREN, VERSACE, POLAROID, SILHOUETTE, CHARMANT, BOSS ORANGE, TOMMY HILFIGER, CAZAL, ZENKA EN VEEL MEER

AudiOptic

DIENST

AudiOptic

OOGONDERZOEK

Waarom een oogonderzoek?

Het doel van een oogonderzoek is om uw algemene toestand van het gezichtsvermogen te controleren, veranderingen in uw gezichtsvermogen te meten en een plan op te stellen om uw gezichtsvermogen te verbeteren en te behouden. Een oogonderzoek moet altijd worden uitgevoerd door een gediplomeerd optometrist of oogarts. Uw onderzoek zal tussen de 20 en 40 minuten duren. In deze tijd kunnen alle tests worden uitgevoerd, eventuele vragen over de resultaten worden beantwoord en een specifiek behandelingsplan voor uw visuele behoeften worden ontwikkeld.
Wij geven u een persoonlijk visusadvies op basis van kennis van uw persoonlijke situatie en uw ooggezondheid, zodat u een oplossing op maat krijgt.

AudiOptic

ONDERHOUD VAN BRILLEN

Dit onderhoud is volledig gratis voor het plezier van uw ogen.

We beginnen met een ultrasonische reiniging van uw bril.
Gevolgd door het aandraaien van de schroeven, zodat de slapen goed op hun plaats zitten.
De neusvleugels vervangen voor een nieuwe look.
Het schoonmaken van uw bril.
Wij ronden het hele proces af door uw montuur symmetrisch te maken, zodat het recht op uw gezicht staat.

AudiOptic

AANPASSING VAN DE LENZEN

Als u nog nooit contactlenzen hebt gedragen en u zou ze graag willen dragen, bieden wij u graag ons proefpakket aan. Op basis van uw visuele behoeften zullen wij u adviseren welke brillenglazen het best geschikt zijn voor uw ogen en uw zicht. U kunt profiteren van proeflenzen voor uw eerste ervaring en van ons deskundig advies over het aanpassen en verzorgen van lenzen.

NEEM CONTACT OP

+32 2 267 04 48 voor bijkomende
informatie of om een ​​afspraak te maken.

Neem contact met ons op
AudiOptic
AudiOptic

Openingstijd

maandag tot zaterdag
09:30 – 12:30
13:30 – 18:30

Zondag: Gesloten

Newsletter