AUDIOPTIC OTICON

OTICON

Oticon werd in 1904 opgericht door Hans Demant, een Deense ondernemer die gedreven werd door de wens om zijn slechthorende vrouw, en al diegenen die aan hetzelfde probleem lijden, te helpen een beter leven te leiden, ondanks hun gehoorverlies. Beter dan wie ook, door zijn eigen ervaring, begreep hij al vroeg de sociale en psychologische implicaties op hun gedrag als gevolg van hun moeilijkheid om met anderen te communiceren. Geïnspireerd door dezelfde humanitaire motivatie brachten zijn zoon William, die hem opvolgde, en zijn vrouw het werk in 1957 onder in een liefdadigheidsstichting, “The Oticon Foundation”, die als belangrijkste missie had alle kennis over horen en gehoorverlies van over de hele wereld samen te brengen om de levenskwaliteit van slechthorenden en hun families te verbeteren. Met dit in gedachten sponsort de Oticon Foundation sociale en educatieve programma’s, publicaties en conferenties, culturele activiteiten en voorlichtingscampagnes. Daarnaast financiert het onderzoeksactiviteiten in samenwerking met hoorprofessionals over de hele wereld.

Tot op de dag van vandaag kan de filosofie van Oticon worden samengevat in één eenvoudige zin: “Mannen en vrouwen met gehoorverlies helpen om het best mogelijke leven te leiden met het gehoor dat ze hebben”.

BERNAFON

Bernafons verhaal begon in 1946 als een in Zwitserland gevestigd telefoon- en telefoonsysteembedrijf (Gfeller AG). Het bedrijf wilde de markt van hoortoestellen betreden.
Met een aanwezigheid in meer dan 70 landen en duizenden audiciens levert Bernafon hoortoestellen die miljoenen mensen in staat stellen beter te horen en te communiceren.
Bernafon hecht veel waarde aan de tevredenheid van de gebruiker en plaatst mensen met gehoorproblemen in het middelpunt van zijn missie. Dit wordt weerspiegeld in hun slogan “Uw gehoor – onze passie”.

Bernafons doel is om mensen in staat te stellen beter te horen en te communiceren met hun omgeving. Dit is een doelstelling die centraal staat in de strategie en het engagement van het merk over de hele wereld.

Bernafon biedt state-of-the-art technologie door voortdurende innovatie en een scala aan krachtige producten. Op Bernafons hoofdkantoor in Zwitserland ontwikkelen specialisten en ingenieurs de technologie voor de productlijn met geavanceerde functies, aanpassoftware, toepassingen en werken ze aan hoortoestelconnectiviteit.

Op de website geeft Bernafon advies over uw gehoor, over de verzorging en het gebruik van hoortoestellen en kunt u een gehoortest doen.

PHONAK

In 1947 werd AG für Elektroakustik in Zürich opgericht door een groep Frans-Belgische investeerders. In 1956 werd het overgenomen door Ernst Rihs. Beda Diethelm trad toe tot het bedrijf, gevolgd door Andreas Rihs en een paar jaar later door Hans-Ueli Rihs.

In 1978 breidde het bedrijf uit door het oprichten van distributiebedrijven in Duitsland en Frankrijk. Na de dood van Ernst Rihs in 1980 veranderde de groep haar naam in Phonak Holding Ltd in 1985 en verhuisde naar Stäfa in 1987.

In de jaren negentig vond een belangrijke uitbreiding van de groep plaats, met de opening van twee distributiecentra in de VS en Japan en een fabriek in China in 1989, de oprichting van Phonak Communications in Murten in 1992, de overname van de Belgische onderneming Lapperre en Phonak Stephensen in Noorwegen in 1996 en de opening van het nieuwe technologiecentrum in Stäfa het jaar daarop in 1997.

STARKEY

William F. Austin – beter bekend als Bill Austin – is de oprichter, hoofdeigenaar en president van Starkey.

In 1961 begon Bill in de winkel van zijn oom kleine onderdelen voor gehoorapparaten te maken om zijn studie te kunnen bekostigen, met als doel medicijnen te gaan studeren en medisch missionaris te worden. Zijn rol werd al snel groter en hij begon ook hoortoestellen van de grond af aan te ontwerpen. Op een dag werkte Bill onvermoeibaar aan een hoortoestel voor een patiënt met ernstige moeilijkheden, toen anderen het hadden opgegeven. De vreugde in de ogen van deze man toen hij weer kon horen, bepaalde de missie waaraan Bill zijn leven zou wijden – de wereld helpen beter te horen. Bill realiseerde zich dat hij via deze industrie een impact kon hebben en meer levens kon veranderen dan wanneer hij alleen als zendingsarts zou werken, en dat zijn leven een grotere invloed zou hebben.

RESOUND

Met zijn wortels die teruggaan tot 1943, is ReSound een pionier in de hoortoestelindustrie.

ReSound was de eerste die 2,4 GHz technologie in hoortoestellen aanbood voor directe connectiviteit en ’s werelds eerste Made for iPhone hoortoestel met directe stereogeluidsafgifte. Sinds de oprichting heeft ReSound innovaties geleverd die zijn geïnspireerd door het natuurlijke gehoor.

Resound introduceerde de eerste hoortoestellen die het volume regelen op basis van een gezond binnenoor. Wij hebben baanbrekend werk verricht met open aanpassingen om te profiteren van de natuurlijke akoestiek van het oor en hebben directionele technologie toegepast om gebruikers in staat te stellen beter te horen in lawaai zonder de toegang tot hun omgeving te beperken.

Wij hanteren een holistische ideologie die rekening houdt met zowel het gehoor van de persoon als de verschillende manieren waarop hij het gebruikt. Wij zijn van mening dat deze benadering de gebruiker de meest individuele en optimale ervaring van zijn hooroplossing biedt.

DIENSTEN

Gehoortest

Onze audioprothesist zal uw gehoor testen door de tijd te nemen om de conditie van uw gehoorgang te controleren, het is belangrijk dat deze niet geblokkeerd is door een oorsmeerprop. Het resultaat van de audiometrie en de analyse van de gehoorgang zijn van essentieel belang om u het beste advies te kunnen geven bij de keuze van de meest geschikte apparatuur.

Afdruk

De afdruk is een belangrijke stap voor de realisatie van alle op maat gemaakte oordopjes (slapen, zwemmen en anti-lawaai) om uw oor en uw gehoor te beschermen.
Bovendien kunt u uw hoortoestellen personaliseren en verkleinen als u voor in-ears kiest.

Pluggen

De siliconen slaappluggen zijn 3D-vormig, zitten diep en blijven precies op de rand van uw tragus zitten, zodat ze geen ongemak veroorzaken terwijl u slaapt. Gemaakt in 25 shore, de dichtheid van de silicone kan bij bestelling worden gewijzigd. Het is ook mogelijk om het te maken met een kleine clip die de extractie vergemakkelijkt, zoals het model hieronder.

Het waterdichte kapje dat door uw chirurg is voorgeschreven en onmisbaar is na een chirurgische ingreep. Gemaakt van drijvend silicone, kan het worden gebruikt als preventieve maatregel tijdens activiteiten zoals zwemmen, baden, douchen of andere watersporten.
Music plugs bieden uitzonderlijke akoestische prestaties in een discreet miniatuurdesign. De DM-serie is oorspronkelijk ontwikkeld voor professionele musici en muziekliefhebbers. Tegenwoordig wordt de DM-serie ook gebruikt in veel industriële toepassingen waar gehoorbescherming en helderheid van geluid en spraak essentieel zijn voor de veiligheid van de werknemer. Normale oordopjes hebben de neiging te veel demping te geven in de lagere frequenties en te veel demping waar dat niet nodig is; dit is te wijten aan het gebruik van goedkope materialen en het gebrek aan akoestisch ontwerp. Deze ongelijke geluidsreductie resulteert in een gedempte stem en geluid dat onnatuurlijk doorkomt.

De DM crossover maakt gebruik van membranen op basis van onze gepatenteerde membraantechnologie. Aangezien het membraan gemaakt is van een ademend materiaal, leidt dit tot een optimale filterademhaling, waardoor de gehoorgang koel blijft en de hele dag comfort biedt. Het geavanceerde membraan is zo afgesteld dat het natuurlijke gehoor behouden blijft terwijl spraak duidelijk hoorbaar is. Een ander kenmerk van het membraan is de drukregulerende werking; dit zorgt voor extra comfort tijdens de vlucht en maakt dit filter ideaal voor gebruik door cockpitpersoneel en reizigers. Dit DM-filter is geschikt voor een groot aantal toepassingen, vooral als de ruisbron over het hele frequentiebereik op een constant niveau is. Gebruikers zijn onder meer: muzikanten, geluidstechnici, vliegtuigbemanning, productiemedewerkers en raceteams.

Onderhoud

Uw hoortoestellen worden op de best mogelijke manier onderhouden, we nemen altijd de tijd om alle filters in uw hoortoestellen te controleren en te vervangen, we zullen uw vormpjes ook in een ultrasoon bad leggen om ze te ontdoen van het oorsmeer dat de neiging heeft om ze te verstoppen.

Aanpassingen

U profiteert van een op maat gemaakte aanpassing per frequentie. Daarom adviseren wij u om uw gehoor elk jaar te controleren om de instellingen van uw hoortoestellen te optimaliseren en de beste luisterervaring te krijgen.

Mutualiteit

Ons huis werkt samen met alle Belgische ziekenfondsen om de beste tarieven en derdebetalersregeling toe te passen voor al onze patiënten. U wordt ontlast van het administratieve gedeelte en betaalt alleen de rest van de kosten.

De ziekenfondsverzekeraar dekt +/- 700 EUROS per hoortoestel om de 5 jaar.

Garantie

Onze hoortoestellen hebben een garantie van 5 jaar om u de beste follow-up en gemoedsrust te garanderen tijdens uw gehele aanpassingsperiode.

NEEM CONTACT OP

+32 2 267 04 48 voor bijkomende
informatie of om een ​​afspraak te maken.

Neem contact met ons op
AudiOptic

Openingstijd

maandag tot zaterdag
09:30 – 12:30
13:30 – 18:30

Zondag: Gesloten

Newsletter